Trans Adriatic Pipeline Skip to main content

Lajmet e Fundit

Punimet e TAP arrijnë në lartësinë maksimale, 2100m mbi nivelin e detit

21 gusht 2018

Punimet për ndërtimin e Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) kanë arritur në pikën më të lartë në të gjithë gazsjellësit, rreth 2100 metra mbi nivelin e detit, në malin e Ostrovicës. Qafa e Martës është pika ku segmenti i gazsjellësit të TAP që vjen nga Skrapari bashkohet me segmentin që vjen nga Korca.

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

7 gusht 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nis procesin e këshillimit për projekt Kodin e Rrjetit të TAP (TNC). TNC-ja përcakton parimet dhe rregullat që do të rregullojnë aksesin, përdorimin dhe operimin e gazsjellësit TAP. Ai është gjithashtu një kusht pjesë e vendimit të Komisionit Evropian për përjashtimin e TAP-it nga Direktiva e Tretë e BE-së për Gazin lidhur me aksesin, përcaktimin e tarifave dhe ndarjen e pronësisë së palëve të treta (Nenet 9, 32, 41(6), 41(8) dhe 41(10)).

Përfundon Mikro-Tuneli 1.5 Kilometra i TAP në Çorovodë

2 gusht 2018

Tiranë, Shqipëri. Në fund të muajit Korrik, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) përfundoi hapjen e mikro-tunelit në Skrapar. Hapja e tunelit u realizua në afërsisht 6 muaj nga fillimi i punimeve, në Shkurt 2018.

TAP Rehabiliton një tjetër Rrugë në Korçë

24 korrik 2018

Tiranë, Shqipëri. TAP dhe kontraktorët e tij së shpejti do të përfundojnë rehabilitimin e rrugës prej 12.5 kilometrash që lidh fshatin e Vithkuqit me rrugën nacionale Korçë – Ersekë. Ashtu si është angazhuar, TAP siguron rehabilitimin e plotë të rrugëve të përdorura, në këtë rast aksi rrugor Floq – Vithkuq.

70’000 Fidanë dhe 222 ton Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

17 korrik 2018

Tiranë, Shqipëri. Deri në fund të Prillit 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) ka dhuruar mbi 16,000 fidanë dhe përafërsisht 57’000 kg pleh kimik fermerëve të prekur nga ndërtimi i gazsjellësit. Kjo iniciativë është pjesë e programit Asistenca për Jetesën dhe Mbështetja Tranzitore të TAP.

TAP dhe Spiecapag i Dhurojnë Spitalit të Çorovodës Pajisje Mjekësore

20 qershor 2018

Çorovodë, Shqipëri. Më 13 Qershor, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe kontraktori i tij Spiecapag i dhuruan repartit të urgjencës në Spitalin e Çorovodës disa pajisje mjekësore. Nëpërmjet këtyre pajisjeve mjekësore të reja, mjekët e këtij spitali mund t’i ofrojnë banorëve të Skraparit një shërbim më cilësor.

Videot më të fundit

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

Fidanë dhe Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

Fidanë dhe Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

Mesazhet e Fundit në Twitter

  • TAP #pipeline 🚧 reaches the highest elevation point of the project: ~2,100m above sea level @ Marta pass (connectin… https://t.co/BeiamNPFzL21 gusht 2018
  • TAP contractors have #environment teams, including ecologists & species specialists with expert local knowledge of… https://t.co/3RgNd18Sig20 gusht 2018
  • Vangelis is a 👨‍🌾 in Kipoi #Greece. He cultivates 🍀🍎🍇. "TAP solved many problems for us. Now, I know exactly which… https://t.co/SGUWCV1glb17 gusht 2018
  • Once the #pipeline route is graded & cleared, the 48 inch #steel pipes are hauled by truck to the easement. The pip… https://t.co/p5PzC417oT16 gusht 2018
  • 1,000 volunteers & 5,000 waste bags collected. We joined forces with #NGO Korpusi i Vullnetarëve & supported 5 clea… https://t.co/F6YHUvRc7914 gusht 2018
  • Renovating 🏫, donating utility vehicles, organising courses for #restaurant managers, supporting the marketing of l… https://t.co/gbZbD1L2oF13 gusht 2018
  • In the summer of 2013, the Shah Deniz Consortium selected TAP as the preferred transportation route for Caspian… https://t.co/sJ0oPyBwdw 9 gusht 2018

Ngjarjet e Fundit nga TAP

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

14 gusht 2018

Gjatë muajve Qershor dhe Korrik 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) në bashkëpunim me Korpusin e Vullnetarëve, pjesë e organizatës jo-qeveritare Forumi i Mendimit të Lirë, kanë ...

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

7 gusht 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nis procesin e këshillimit për projekt Kodin e Rrjetit të TAP (TNC). TNC-ja përcakton parimet dhe rregullat që do të rregullojnë aksesin, përdorimin...

Abonohuni për të marrë përditësime nga TAP-i

Ju lutemi abonohuni për të marrë njoftimet e TAP-it në anglisht, njoftimet për shtyp dhe përditësime të rëndësishme për përparimin e projektit të gazsjellësit. Ju do të keni mundësi të çaktivizoni abonimin tuaj në çdo moment. 

Subscribe to receive updates

Please subscribe to receive TAP’s newsletters in English, media releases and important updates about the pipeline project’s progress. You will be able to cancel your subscription at any time.

Please complete all required fields

After clicking the Submit button, you will still need to confirm your subscription. Please, check your email.