Trans Adriatic Pipeline Skip to main content

Lajmet e Fundit

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

7 gusht 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nis procesin e këshillimit për projekt Kodin e Rrjetit të TAP (TNC). TNC-ja përcakton parimet dhe rregullat që do të rregullojnë aksesin, përdorimin dhe operimin e gazsjellësit TAP. Ai është gjithashtu një kusht pjesë e vendimit të Komisionit Evropian për përjashtimin e TAP-it nga Direktiva e Tretë e BE-së për Gazin lidhur me aksesin, përcaktimin e tarifave dhe ndarjen e pronësisë së palëve të treta (Nenet 9, 32, 41(6), 41(8) dhe 41(10)).

Përfundon Mikro-Tuneli 1.5 Kilometra i TAP në Çorovodë

2 gusht 2018

Tiranë, Shqipëri. Në fund të muajit Korrik, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) përfundoi hapjen e mikro-tunelit në Skrapar. Hapja e tunelit u realizua në afërsisht 6 muaj nga fillimi i punimeve, në Shkurt 2018.

TAP Rehabiliton një tjetër Rrugë në Korçë

24 korrik 2018

Tiranë, Shqipëri. TAP dhe kontraktorët e tij së shpejti do të përfundojnë rehabilitimin e rrugës prej 12.5 kilometrash që lidh fshatin e Vithkuqit me rrugën nacionale Korçë – Ersekë. Ashtu si është angazhuar, TAP siguron rehabilitimin e plotë të rrugëve të përdorura, në këtë rast aksi rrugor Floq – Vithkuq.

70’000 Fidanë dhe 222 ton Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

17 korrik 2018

Tiranë, Shqipëri. Deri në fund të Prillit 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) ka dhuruar mbi 16,000 fidanë dhe përafërsisht 57’000 kg pleh kimik fermerëve të prekur nga ndërtimi i gazsjellësit. Kjo iniciativë është pjesë e programit Asistenca për Jetesën dhe Mbështetja Tranzitore të TAP.

TAP dhe Spiecapag i Dhurojnë Spitalit të Çorovodës Pajisje Mjekësore

20 qershor 2018

Çorovodë, Shqipëri. Më 13 Qershor, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe kontraktori i tij Spiecapag i dhuruan repartit të urgjencës në Spitalin e Çorovodës disa pajisje mjekësore. Nëpërmjet këtyre pajisjeve mjekësore të reja, mjekët e këtij spitali mund t’i ofrojnë banorëve të Skraparit një shërbim më cilësor.

TAP Shënon Instalimin e Turbo-Kompresorëve në Shqipëri

11 qershor 2018

Më 8 qershor 2018, TAP shënoi instalimin me sukses të turbo-kompresorëve në stacionin e kompresorit në Fier. Turbo-kompresorët janë “zemra” e stacionit të kompresorit dhe do të luajnë një rol kyç për transportimin e gazit përmes tubacionit. Deri më tani kanë përfunduar mbi 30% të punimeve të përgjithshme për ndërtimin e stacionit të kompresorit në Fier dhe janë punësuar më shumë se 210 persona, 70% e të cilëve janë punëtorë lokalë.

Videot më të fundit

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

Fidanë dhe Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

Fidanë dhe Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

Mesazhet e Fundit në Twitter

Ngjarjet e Fundit nga TAP

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

14 gusht 2018

Gjatë muajve Qershor dhe Korrik 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) në bashkëpunim me Korpusin e Vullnetarëve, pjesë e organizatës jo-qeveritare Forumi i Mendimit të Lirë, kanë ...

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

7 gusht 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nis procesin e këshillimit për projekt Kodin e Rrjetit të TAP (TNC). TNC-ja përcakton parimet dhe rregullat që do të rregullojnë aksesin, përdorimin...

Abonohuni për të marrë përditësime nga TAP-i

Ju lutemi abonohuni për të marrë njoftimet e TAP-it në anglisht, njoftimet për shtyp dhe përditësime të rëndësishme për përparimin e projektit të gazsjellësit. Ju do të keni mundësi të çaktivizoni abonimin tuaj në çdo moment. 

Subscribe to receive updates

Please subscribe to receive TAP’s newsletters in English, media releases and important updates about the pipeline project’s progress. You will be able to cancel your subscription at any time.

Please complete all required fields

After clicking the Submit button, you will still need to confirm your subscription. Please, check your email.