Skip to main content

2014 Lajmet

 

TAP issues invitation to tender for Supply of Gas Turbine Turbo Compressor Units

TAP issues invitation to tender for Supply of Gas Turbine Turbo Compressor Units

11 dhjetor 2014

Baar, Switzerland. Trans Adriatic Pipeline AG’s (TAP) procurement process moves forward as it issues its next Invitations to Tender (ITT) for the supply of six gas turbine turbo compressor units.

TAP përmbyll Testimin e Tregut

TAP përmbyll Testimin e Tregut

3 dhjetor 2014

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) njoftoi mbylljen e Fazës detyruese të Prenotimit që u hap në mars të këtij viti, e cil përmbyll kështu edhe Testimin e Tregut.

TAP publikon Ftesat për Tender për Stacionet e Kompresorëve

TAP publikon Ftesat për Tender për Stacionet e Kompresorëve

25 nëntor 2014

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka publikuar Ftesat e tij të radhës për Tender (ITT) për stacionet e kompresorëve në Greqi dhe në Shqipëri. TAP ka nxjerrë dy ITT të veçanta, një për Greqinë dhe një për Shqipërinë.

ENERGJIA - SFIDA E SË ARDHMES

10 nëntor 2014

Panairi i Energjisë, "Energjia, sfida e së ardhmes" u organizua në Tiranë më 7 - 9 Nëntor 2014 nga Qendra “TIRANA EXPO ” në bashkëpunim me Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë.

TAP nxjerr Ofertat për Tender për kontratën e tij të pjesës tokësore

TAP nxjerr Ofertat për Tender për kontratën e tij të pjesës tokësore

15 tetor 2014

Baar, Zvicër. Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka nxjerrë Ftesën e parë madhore për Tender (ITT) për ndërtimin e seksionit tokësor të gazsjellësit. Kjo është një kontratë e Prokurimit të Ndërtimeve Inxhinierike (EPC), që mund të ndahet ne kontrata të tjera, në varësi të ofertave. ITT-ja ndjek fazën e para kualifikimit për kompanitë e ndërtimit të pjesës tokësore që u hap në maj të këtij viti.

Enagás i bashkohet Gazsjellësit Trans Adriatik | Fluxys rrit vlerën e aksioneve në nivelin e 19%

Enagás i bashkohet Gazsjellësit Trans Adriatik | Fluxys rrit vlerën e aksioneve në nivelin e 19%

30 shtator 2014

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) njoftoi sot se Enagás i është bashkuar projektit si një aksionar i ri me një nivel aksionesh prej 16% të kompanisë. Për më tepër, aksionari ekzistues Fluxys ka rritur nivelin e tij të aksioneve në kompaninë TAP nga 16% në 19%.

TAP konfirmon miratimin e Vlerësimit të Ndikimit Mjedisor dhe Social nga ana e Qeverisë Greke

TAP konfirmon miratimin e Vlerësimit të Ndikimit Mjedisor dhe Social nga ana e Qeverisë Greke

12 shtator 2014

Athinë, Greqi. Ministria e Mjedisit, Energjisë dhe Ndryshimeve Klimaterike e Greqisë dha miratimin e saj formal dhe nënshkroi Vlerësimin e Ndikimit Mjedisor dhe Social (VNMS) të dorëzuar prej Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) për seksionin grek të tubacionit, duke përmbushur kështu një tjetër etapë tejet të rëndësishme për projektin.

TAP-i konfirmon miratimin e Vlerësimit të Ndikimit Mjedisor nga Qeveria Italiane

TAP-i konfirmon miratimin e Vlerësimit të Ndikimit Mjedisor nga Qeveria Italiane

12 shtator 2014

Romë, Itali. Ministri i Mjedisit Gianluca Galletti, nënshkroi Dekretin e përputhshmërisë mjedisore të dorëzuar nga Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) për pjesën italiane të gazsjellësit, duke përmbushur kështu një etape tjetër tejet të rëndësishme për projektin.

TAP paraqet identitetin e ri vizual për të shënuar fazën e re të projektit

TAP paraqet identitetin e ri vizual për të shënuar fazën e re të projektit

8 korrik 2014

Identiteti i ri vizual i TAP-it përbëhet nga një logo e re dhe plot dritë, si dhe një faqe interneti të sapo hapur.

TAP paraqet njoftimin e kontratës për furnizimin dhe instalimin e kompresorëve të gazit me turbinë në Greqi dhe në Shqipëri

TAP paraqet njoftimin e kontratës për furnizimin dhe instalimin e kompresorëve të gazit me turbinë në Greqi dhe në Shqipëri

27 qershor 2014

TAP do të blejë gjashtë kompresorë me turbo për t’u instaluar në dy stacione kompresorë. Tre do të instalohen në një stacion kompresor në Shqipëri, në afërsi të Fierit, dhe tre do të instalohen në një stacion kompresor në Greqi në afërsi të Kipoit.

TAP paraqet njoftimin e kontratës për ndërtimin e stacioneve të kompresorëve në Greqi dhe Shqipëri

TAP paraqet njoftimin e kontratës për ndërtimin e stacioneve të kompresorëve në Greqi dhe Shqipëri

5 qershor 2014

Fushë veprimi i kësaj kontrate do të përfshijë Fazën Inxhinierike, Prokurimin, dhe Ndërtimin e një stacioni kompresor në Shqipëri në afërsi të Fierit, si dhe një stacion kompresori në Greqi në afërsi të Kipoit.

TAP presents at 9th Turkish Oil & Gas (TUROGE) Conference 2010

TAP presents at 9th Turkish Oil & Gas (TUROGE) Conference 2010

4 qershor 2014

TAP was very pleased to present at Turkey’s Oil & Gas Conference earlier in March this year.

TAP launches pre-qualification for onshore pipeline construction companies

TAP launches pre-qualification for onshore pipeline construction companies

12 maj 2014

The scope for this contract will include the Engineering, Procurement and Construction of the approximately 760 kilometres of 48 inch (1.2 metres) diameter, cross-country onshore pipeline in Greece and Albania.

TAP re-launches its procurement process

TAP re-launches its procurement process

15 prill 2014

TAP will initiate new pre-qualifications for goods and services that the natural gas pipeline project requires.

TAP receives Compound Development Permit in Albania

TAP receives Compound Development Permit in Albania

8 prill 2014

Phase 1 of the permit approved by the Albanian National Territory Council (KKT)

Energy Regulators of Greece, Albania and Italy approve TAP’s Regulatory Compliance Programme

26 shkurt 2014

The Programme sets out measures to exclude discriminatory conduct

TAP announces the second phase of the Market Test

19 shkurt 2014

On 17 March 2014 09.00 CET TAP AG will start the Booking Phase by sending the Booking Phase Notice to all registered participants.

TAP and Interconnector Greece-Bulgaria sign Memorandum of Understanding on technical cooperation

6 janar 2014

TAP and Interconnector Greece-Bulgaria sign Memorandum of Understanding on technical cooperation