Skip to main content

2018 Lajmet

 

Një Muze për Fotografin e Famshëm Gjon Mili nga TAP

Një Muze për Fotografin e Famshëm Gjon Mili nga TAP

22 dhjetor 2018

Korçë, Shqipëri. Me datë 22 dhjetor 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP), Ministria e Kulturës dhe Bashkia e Korçës përuruar Muzeun Gjon Mili. Ky investim prej rreth 425’000 euro nga ana e TAP është pjesë e Investimeve Sociale dhe Mjedisore.

TAP Ndërton Nga e Para Shkollën “Llukë Mita” në Urën Vajgurore

TAP Ndërton Nga e Para Shkollën “Llukë Mita” në Urën Vajgurore

19 dhjetor 2018

Ura-Vajgurore, Shqipëri. Në dhjetor 2018 u organizua ceremonia e përurimit të shkollës “Llukë Mita”, në Konizbaltë, e cila u ndërtua nga e para nga ana e Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP). Ky investim, me vlerë mbi 630’000 euro, është realizuar në kuadër të Investimeve Sociale dhe Mjedisore të TAP dhe me përkujdesjen e Bashkisë së Urës Vajgurore.

Një Kopsht i Ri i Ndërtuar nga TAP Çel Dyert në Pashalli

Një Kopsht i Ri i Ndërtuar nga TAP Çel Dyert në Pashalli

13 dhjetor 2018

Ura-Vajgurore, Shqipëri. Më 13 dhjetor 2018, përfaqësues të Gazsjllësit Trans Adriatik dhe Autoriteteve shqiptare përuruan kopshtin e fshatit Pashalli, një investimi prej rreth 200’00 euro. Kopshti u ndërtua nga e para nga TAP si pjesë e Investimeve Sociale dhe Mjedisore.

TANAP dhe TAP Përfundojnë Lidhjen e Gazsjellësit

TANAP dhe TAP Përfundojnë Lidhjen e Gazsjellësit

27 nëntor 2018

Këtë muaj, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe Gazsjellësi Trans Anatolian (TANAP) përfunduan me sukses bashkimin e tyre përfundimtar me "saldimin e artë, i cili i lidhi fizikisht dy gazsjellësit.

TAP përfundon Bisedimet për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes me Shoqërinë e Përbashkët Albgaz/Snam

TAP përfundon Bisedimet për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes me Shoqërinë e Përbashkët Albgaz/Snam

14 nëntor 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nënshkroi një Letër Angazhimi që shënon finalizimin e negocimit mbi Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe shoqërisë së përbashkët që është krijuar midis Albgaz Sh.a dhe Snam S.p.a. me qëllim mirëmbajtjen e Gazsjellësin Trans Adriatik në territorin e Shqipërisë.

Fillojnë Punimet Paraprake për Seksionin Detar të TAP në Shqipëri

Fillojnë Punimet Paraprake për Seksionin Detar të TAP në Shqipëri

19 tetor 2018

Fier, Shqipëri Më 19 tetor 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) filloi punimet për ndërtimin e seksionit detar të gazsjellësit, me gjatësi 105 km, duke lidhur segmentin shqiptar me atë italian. Instalimi fizik i tubacionit në det të hapur është planifikuar të kryhet në 2019, sipas kalendarit të punimeve të TAP.

TAP Bën Gati Një Tjetër Shkollë për Fillimin e Vitit të Ri Shkollor

TAP Bën Gati Një Tjetër Shkollë për Fillimin e Vitit të Ri Shkollor

17 shtator 2018

Ura-Vajgurore, Shqipëri. Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) ka realizuar një tjetër investim në kuadër të përmirësimit të standardeve dhe infrastrukturës së shkollave përgjatë gjurmës së gazsjellësit në Shqipëri. Rreth 170’000 euro ka qenë investimi i TAP për shkollën 9 vjeçare të fshatit Pobrat, Bashkia e Urës-Vajgurore, si pjesë e Investimeve Sociale dhe Mjedisore.

Punimet e TAP arrijnë në lartësinë maksimale, 2100m mbi nivelin e detit

Punimet e TAP arrijnë në lartësinë maksimale, 2100m mbi nivelin e detit

21 gusht 2018

Punimet për ndërtimin e Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) kanë arritur në pikën më të lartë në të gjithë gazsjellësit, rreth 2100 metra mbi nivelin e detit, në malin e Ostrovicës. Qafa e Martës është pika ku segmenti i gazsjellësit të TAP që vjen nga Skrapari bashkohet me segmentin që vjen nga Korca.

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

7 gusht 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nis procesin e këshillimit për projekt Kodin e Rrjetit të TAP (TNC). TNC-ja përcakton parimet dhe rregullat që do të rregullojnë aksesin, përdorimin dhe operimin e gazsjellësit TAP. Ai është gjithashtu një kusht pjesë e vendimit të Komisionit Evropian për përjashtimin e TAP-it nga Direktiva e Tretë e BE-së për Gazin lidhur me aksesin, përcaktimin e tarifave dhe ndarjen e pronësisë së palëve të treta (Nenet 9, 32, 41(6), 41(8) dhe 41(10)).

Përfundon Mikro-Tuneli 1.5 Kilometra i TAP në Çorovodë

Përfundon Mikro-Tuneli 1.5 Kilometra i TAP në Çorovodë

2 gusht 2018

Tiranë, Shqipëri. Në fund të muajit Korrik, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) përfundoi hapjen e mikro-tunelit në Skrapar. Hapja e tunelit u realizua në afërsisht 6 muaj nga fillimi i punimeve, në Shkurt 2018.

TAP Rehabiliton një tjetër Rrugë në Korçë

TAP Rehabiliton një tjetër Rrugë në Korçë

24 korrik 2018

Tiranë, Shqipëri. TAP dhe kontraktorët e tij së shpejti do të përfundojnë rehabilitimin e rrugës prej 12.5 kilometrash që lidh fshatin e Vithkuqit me rrugën nacionale Korçë – Ersekë. Ashtu si është angazhuar, TAP siguron rehabilitimin e plotë të rrugëve të përdorura, në këtë rast aksi rrugor Floq – Vithkuq.

70’000 Fidanë dhe 222 ton Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

70’000 Fidanë dhe 222 ton Pleh Kimik për Fermerët Shqiptarë

17 korrik 2018

Tiranë, Shqipëri. Deri në fund të Prillit 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) ka dhuruar mbi 16,000 fidanë dhe përafërsisht 57’000 kg pleh kimik fermerëve të prekur nga ndërtimi i gazsjellësit. Kjo iniciativë është pjesë e programit Asistenca për Jetesën dhe Mbështetja Tranzitore të TAP.

TAP dhe Spiecapag i Dhurojnë Spitalit të Çorovodës Pajisje Mjekësore

TAP dhe Spiecapag i Dhurojnë Spitalit të Çorovodës Pajisje Mjekësore

20 qershor 2018

Çorovodë, Shqipëri. Më 13 Qershor, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe kontraktori i tij Spiecapag i dhuruan repartit të urgjencës në Spitalin e Çorovodës disa pajisje mjekësore. Nëpërmjet këtyre pajisjeve mjekësore të reja, mjekët e këtij spitali mund t’i ofrojnë banorëve të Skraparit një shërbim më cilësor.

TAP Shënon Instalimin e Turbo-Kompresorëve në Shqipëri

TAP Shënon Instalimin e Turbo-Kompresorëve në Shqipëri

11 qershor 2018

Më 8 qershor 2018, TAP shënoi instalimin me sukses të turbo-kompresorëve në stacionin e kompresorit në Fier. Turbo-kompresorët janë “zemra” e stacionit të kompresorit dhe do të luajnë një rol kyç për transportimin e gazit përmes tubacionit. Deri më tani kanë përfunduar mbi 30% të punimeve të përgjithshme për ndërtimin e stacionit të kompresorit në Fier dhe janë punësuar më shumë se 210 persona, 70% e të cilëve janë punëtorë lokalë.

Përurohet në Bilisht Shkolla e Rikonstruktuar nga TAP

Përurohet në Bilisht Shkolla e Rikonstruktuar nga TAP

21 maj 2018

Bilishti, Shqipëri. Në muajin Maj, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) përuroi zyrtarisht shkollën “Fuat Babani” në Bilisht cila është rikonstruktuar nga e para dhe është pajisur edhe me sistem ngrohje. Rikonstruksioni i kësaj shkollë, me vlerë rreth 600’000 Euro, është pjesë e investimeve sociale dhe mjedisore të TAP dhe tashmë i ofron kushte shumë më të mira mësimi rreth 800 nxënësve.

TAP Fton Kompanitë të Kualifikohen Paraprakisht për Sistemet e Telekomunikacionit dhe Sigurisë

TAP Fton Kompanitë të Kualifikohen Paraprakisht për Sistemet e Telekomunikacionit dhe Sigurisë

2 maj 2018

Baar, Zvicër. Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG ka hapur procesin e kualifikimit paraprak për inxhinierinë, prokurimin, instalimin dhe administrimin (EPIM) për sistemet e telekomunikacionit dhe sigurimit. Këto elemente do të krijojnë një rrjet gjithëpërfshirës që lidh teknologjitë e ndryshme të gazsjellësit në vendet pritëse të TAP-it, përfshirë rrjetin e fibrave optike, qendrat e të dhënave në Itali dhe Zvicër, Stacionet e Kompresorëve në Greqi dhe Itali, etj.

TAP Merr Certifikimin ISO 14001

TAP Merr Certifikimin ISO 14001

27 prill 2018

Baar, Zvicër. Në prill të vitit 2018, sistemi i menaxhimit mjedisor i Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP), që mbulon të gjitha veprimtaritë ndërtimore në Itali, Shqipëri dhe Greqi, si dhe veprimtaritë e korporatës së TAP-it, është certifikuar nga Organizata Ndërkombëtare e Standardizimit me standardin (ISO) 14001:2015. Përftimi i këtij certifikimi siguron që TAP-i punon duke zbatuar praktikën më të mirë të industrisë lidhur me proceset dhe dokumentacionin mjedisor. Certifikata iu dorëzua TAP-it nga Bureau Veritas.

TAP Rikonstrukton Ujësjellësin e Mbrostarit

TAP Rikonstrukton Ujësjellësin e Mbrostarit

26 prill 2018

Fier, Shqipëri. Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) përfundoi gjatë muajit Mars rikonstruksionin e ujësjellësit të Mbrostarit në Bashkinë e Fierit. Ujësjellësi i ri, një investim prej 556’500 eurosh, tashmë i shërben rreth 10’500 banorëve të 6 fshatrave të kësaj zone.

TAP Mundëson Mobilimin e Bibliotekës së Beratit

TAP Mundëson Mobilimin e Bibliotekës së Beratit

29 mars 2018

Me datë 29 Mars 2018, përfaqësues të Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) dhe Bashkisë së Beratit vizituan ambientet e Bibliotekës së Beratit, e cila është mobiluar dhe pajisur nga TAP me sistem mbrojtës ndaj zjarrit. Ky investim prej afërsisht 16’000’000 Lekësh, i shërben më shumë se 100’000 banorëve të qytetit të një-mbi-një dritareve. Si pjesë e Investimeve Sociale dhe Mjedisore të TAP në Shqipëri, janë mobiluar krejtësisht nga e para tre salla leximi dhe arkiva e bibliotekës “Vexhi Buharaja” duke shënuar edhe rihapjen e bibliotekës pas disa vitesh. Gjithashtu, TAP ka dhuruar dhe 400 libra.

TAP i Dhuron Qytetarëve të Tiranës 1’000 selvi

TAP i Dhuron Qytetarëve të Tiranës 1’000 selvi

19 mars 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) i dhuroi Bashkisë së Tiranës 1’000 selvi që do të mbillen në Parkun e Liqenit Artificial të Tiranës. Kjo nisëm synon shtimin e hapësirës së gjelbër dhe përmirësimin e cilësisë së jetesës për qytetarët e kryeqytetit. Kjo është sasia më e madhe e selvive që ka dhuruar deri më sot një sipërmarrje private për qytetin e Tiranës.

TAP Fton Studentët të Aplikojnë për Programin e Praktikave

TAP Fton Studentët të Aplikojnë për Programin e Praktikave

19 shkurt 2018

Në shkurt, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) hapi aplikimet për raundin e tretë të praktikave për të gjithë studentët që duan të marrin përvojë pune në një prej projekteve energjetike më të rëndësishme dhe dinamike në Evropë. Programi i praktikave në TAP synon të mbështesë aspiratat e studentëve për karrierë dhe t'i ndihmojë ata të jenë të suksesshëm. Më shumë se 70% e studentëve që kanë marrë pjesë në programin e praktikave profesionale të TAP-it janë tashmë të punësuar.

Përfundojnë Dy të Tretat e Gazsjellësit Trans Adriatik

Përfundojnë Dy të Tretat e Gazsjellësit Trans Adriatik

15 shkurt 2018

Tashmë kanë përfunduar dy të tretat e Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP). Gjatë punimeve të Komitetit Këshillues të Korridorit Jugor të Gazit (KJG) në Baku, Azerbajxhan, Drejtori Menaxhues i TAP-it, Luca Schieppati, tha se kjo përfshin të gjithë veprimtaritë e inxhinierisë, prokurimit dhe ndërtimit. Presidenti i TAP-it Walter Peeraer tha: "Paralelisht me veprimtaritë e ndërtimit po përqendrohemi edhe tek përgatitja për fazën operacionale dhe tregtinë, për t'u siguruar klientëve të TAP-it shërbimet më të mira dhe fleksibilitet."

TAP Nis Hapjen e Mikro-Tunelit 1.5 km të gjatë në Skrapar

TAP Nis Hapjen e Mikro-Tunelit 1.5 km të gjatë në Skrapar

14 shkurt 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik, TAP, organizoi në Çorovodë ceremoninë e fillimit të punimeve për hapjen e mikro-tunelit prej 1.5 kilometrash, i cili do të bashkojë segmentin lindor me atë perëndimor të gazsjellësit në Shqipëri. Terreni i Skraparit është shumë sfidues për ndërtimin e gazsjellësit për shkak të thyerjeve të shumta, lartësisë dhe vetë përbërjes gjeologjike. Mikro-tuneli shmang kalimin përmes luginës së Osumit dhe kryqëzimin me një rrugë të sapo-ndërtuar.

TAP dhe Raiffeisen Bank dhurojnë 36 stola VIENA për sheshin “Skënderbej” në Tiranë

TAP dhe Raiffeisen Bank dhurojnë 36 stola VIENA për sheshin “Skënderbej” në Tiranë

12 janar 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe Raiffeisen Bank i dorëzuan Bashkisë së Tiranës 36 stola VIENA, dhuratë e këtyre dy kompanive për sheshin “Skënderbej”. Të pranishëm gjatë dorëzimit dhe vendosjes së stolave ishin kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, Drejtoresha për Tregtinë dhe Marrëdhëniet me Jashtë dhe Menaxhere e TAP për Shqipërinë, Ulrike Andres, Drejtori i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank në Shqipëri, Christian Canacaris, dhe Ambasadori i Austrisë në Shqipëri, Johann Sattler.