Skip to main content

Kthehu pas

Skydra, Greqi

23 qershor 2014

TAP-i ka hapur 25 zyra kadastrale (regjistrim toke), anketimi dhe informacioni teknik përgjatë gjurmës së gazsjellësit në veri të Greqisë, dhe ka zhvilluar më shumë se 100 takime publike si pjesë e politikës së tij të përfshirjes së vazhdueshme. Në Skydra, Maqedonia Qendrore, Nënkryetarja e Bashkisë Znj. Katerina shprehu shqetësime serioze për ndikimet e mundshme negative në komunitetin e saj kur mori mikrofonin përpara 40 personave në një takim të tillë me komunitetin. Shqetësimet e saj vinin nga historitë e rrëfyera në media, të cilat kishin qarkulluar dhe kishin hedhur hije frike në lidhje me sigurinë e gazsjellësve të gazit natyror. 

Ekipi i TAP-it u përfshi me komunitetin vendor dhe ofroi informacione të mëtejshme në takimet pasardhëse për t’iu përgjigjur shqetësimeve të mëtejshme. Kjo ofertë u pranua dhe disa ditë më vonë TAP-i organizoi një takim shpalosës me publikun në Petraia, një fshat me 900 banorë, i cili ndodhet në afërsi të gjurmës së gazsjellësit.

Takimi arriti në përfundimin për të hapur një zyrë të anketimit kadastral në Petraia. Ky veprim jo vetëm që u prit me dashamirësi nga Znj. Katerina dhe komuniteti, por dhe u vlerësua me të vërtetë shumë. Ditën në vazhdim dhe për ditë të tjera me radhë, zyra veproi me kapacitet të plotë, dhe rezultati ishte se përditësimi i të gjithë kadastrës së zonës u përfundua pothuajse brenda disa javësh.