Skip to main content

2017 Histori mbi TAP-in

Çdo ditë TAP-i dhe kontraktorët e tij përfshihen nga qindra komunitete vendore përgjatë gjurmës së gazsjellësit në Greqi, Shqipëri dhe Itali. Dëshirojmë të ndajmë me ju disa nga raportet për punën në terren dhe t’ju themi diçka për përballjet tona me njerëzit që takojmë. 

 

TAP Ofron Ndihmë për Blegtorët e Prekur nga Përmbytjet

TAP Ofron Ndihmë për Blegtorët e Prekur nga Përmbytjet

19 dhjetor 2017

Më 14 dhe 15 dhjetor, Gazsjellësi Trans Adriatik ofroi 200 ton ushqim për bagëtitë, si ndihmë për blegtorët e Bashkisë e Fier, të cilët u prekën nga përmbytjet e muajit nëntor.

TAP ndihmon në pastrimin e lumit Osum

TAP ndihmon në pastrimin e lumit Osum

18 dhjetor 2017

Gazsjellësi Trans Adriatik, TAP, iu bashkua vullnetarisht nismës së Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit për të pastruar nga mbeturinat dhe thelluar shtratin e lumit Osum, si pjesë e fushatës “Pastrojmë Shqipërinë që duam”.

TAP zbulon Një Vendbanim Kompleks Antik në Berat

TAP zbulon Një Vendbanim Kompleks Antik në Berat

2 nëntor 2017

Gazsjellësi Trans Adriatik, TAP, gjatë punimeve për ndërtimin e tubacionit zbuloi një vendbanim kompleks zhvilluar në faza të ndryshme historike, nga shekulli i VI e.s. deri në shekullin e XVll – XVIII, në kilometrin e 137-të të gazsjellësit TAP, pranë fshatit Fushë-Peshtan, në afërsi të Beratit.

TAP mbështet Panairin e Produkteve Tipike të Skraparit

TAP mbështet Panairin e Produkteve Tipike të Skraparit

28 shtator 2017

TAP ka mbështetur nismën e Bashkisë së Skraparit për të organizuar me datë 27 shtator 2017 Panairin e Produkteve Tipike të kësaj zone duke mbledhur fermerë dhe prodhues për të ekspozuar dhe promovuar produktet e tyre.

TAP mbështet Maratonën e Këngës Popullore në Poliçan

TAP mbështet Maratonën e Këngës Popullore në Poliçan

14 shtator 2017

Gazsjellësi Trans Adriatik mbështeti Bashkinë e Poliçanit në organizimin e Maratonës së Këngës Popullore, edicioni i nëntë, në këtë qytet.

TAP ka mbështetur më shumë se 12,000 familje për marrjen e certifikatave të pronësisë në Shqipëri

TAP ka mbështetur më shumë se 12,000 familje për marrjen e certifikatave të pronësisë në Shqipëri

6 shtator 2017

Procesi i përmirësimit të kadastrës, nisur nga TAP në vitin 2013, ka ndihmuar më shumë se 12,000 familje përgjatë gjurmës së gazsjellësit në Shqipëri për të marrë certifikatat e pronësisë.

TAP Trajnon dhe Punëson në Shqipëri  Inspektorë për Saldime Tubacionesh Gazi

TAP Trajnon dhe Punëson në Shqipëri Inspektorë për Saldime Tubacionesh Gazi

12 korrik 2017

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) organizoi në qershor trajnimin për Inspektorë Saldimesh për tubacionet e gazit. Në këtë trajnim katër ditor, i cili organizohet për herë të parë në Shqipëri, morën pjesë 12 persona, të gjithë shqiptarë.

TAP Përfundon Ndërtimin e Një Rrugë Të Re

TAP Përfundon Ndërtimin e Një Rrugë Të Re

27 qershor 2017

Gazsjellësi Trans Adriatik, në bashkëpunim me Bashkinë e Devollit, ka përfunduar ndërtimin e një segmenti rrugor prej tre kilometrash, pranë fshatit Vishocicë në Bilisht, që të lidh me stacionin e matjes, i cili është në ndërtim e sipër.

TAP i Bashkohet Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut

TAP i Bashkohet Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut

14 qershor 2017

Ekipet që punojnë për TAP në Shqipëri, duke përfshirë edhe kontraktorët dhe nënkontraktorët, po dhurojnë vullnetarisht gjak në kuadër të Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut (14 qershorit).

TAP i Shpjegon Studentëve të Universitetit Politeknik Projektin dhe Programin e Praktikave Profesionale

TAP i Shpjegon Studentëve të Universitetit Politeknik Projektin dhe Programin e Praktikave Profesionale

24 maj 2017

Studentët u njohën me ecurinë, sfidat dhe mundësitë që paraqet projekti TAP për Shqipërinë por edhe për ata vetë.

Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri fton TAP të prezantojë ecurinë e projektit

Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri fton TAP të prezantojë ecurinë e projektit

19 maj 2017

Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri (FIAA) në kuadrin e promovimit të investimeve të huaja me impakt pozitiv në ekonominë dhe shoqërinë Shqiptare organizoi takimin e parë ku në fokus ishte Gazsjellësi Trans Adriatik, si investimi më i madh direkt në Shqipëri.

Zëvendës Kryeministri, Kryebashkiaku i Devollit dhe TAP Kontrollojnë Punimet në Shkollën e Bilishtit

Zëvendës Kryeministri, Kryebashkiaku i Devollit dhe TAP Kontrollojnë Punimet në Shkollën e Bilishtit

16 maj 2017

Më 12 maj, zëvendës Kryeministri i Shqipërisë, Niko Peleshi, Kryetari i Bashkisë së Devollit, Bledjon Nallbati, dhe Drejtori i TAP për Shqipërinë, Shkëlqim Bozgo, zhvilluan një vizitë inspektimi për të parë ecurinë e punimeve për rikonstruksionin e plotë të shkollës së mesme “Fuad Babani” në Bilisht.

Kryebashkiaku i  Fierit dhe TAP inspektojnë punimet në shkollën e Grecallisë në Fier

Kryebashkiaku i Fierit dhe TAP inspektojnë punimet në shkollën e Grecallisë në Fier

9 maj 2017

Pas përfundimit të punimeve, në shtator të këtij viti, mbi 210 nxënës të shkollës Thanas Ikonomi në Grecalli të Fierit, do të zhvillojnë mësim në kushte shumë më të mira.

Rruga e rindërtuar nga TAP i jep shpresë banorëve të fshatit Shtyllë

Rruga e rindërtuar nga TAP i jep shpresë banorëve të fshatit Shtyllë

20 prill 2017

Kur bëheshin punimet për rrugën, punëtorët e TAP vinin dhe hanin këtu në shtëpinë time. Mblidheshin të gjithë në këtë dhomë të vogël dhe hanin çfarë ju gatuaja unë. Kështu lindi edhe ideja e restorantit”, thotë Dylbere Pino, 64 vjeçare.

TAP Ndërmjetëson Takimin e Parë midis AlbGaz dhe DESFA

TAP Ndërmjetëson Takimin e Parë midis AlbGaz dhe DESFA

16 mars 2017

TAP Shqipëri ndërmjetësoi takimin e parë zyrtar midis AlbGaz dhe DESFA-s, operatorët shqiptar dhe grek të sistemit të transmetimit të gazit, në Selanik të Greqisë.

TAP informon të rinjtë mbi Mundësitë për t'u bërë Inspektorë Terreni

TAP informon të rinjtë mbi Mundësitë për t'u bërë Inspektorë Terreni

6 mars 2017

TAP organizoi aktivitetin e tretë informues për profesionitët e rinj që janë të interesuar në nisin e një karrierë si inspektorë terreni, duke ndjekur trajnimet dhe kurset përkatëse.

TAP përmirëson rrugën që lidh tre fshatra me qytetin e Fierit

TAP përmirëson rrugën që lidh tre fshatra me qytetin e Fierit

24 shkurt 2017

Gazjellësi Trans Adriatik (TAP) ka përfunduar gjatë muajit shkurt përmirësimin e segmentit rrugor që lidh rreth 3’000 banorë të fshatrave Seman i Ri, Baltëz dhe Hamil me qytetin e Fierin.

TAP u gjendet pranë rreth 1’300 familjeve në nevojë si pasojë e motit të keq

TAP u gjendet pranë rreth 1’300 familjeve në nevojë si pasojë e motit të keq

19 janar 2017

Për të përballuar situatën tejet të vështirë që është krijuar nga dimri i ashpër, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP), ka vendosur që t’u vijë në ndihmë rreth 1’300 familjeve nga 100 fshatra pranë gjurmës së gazsjellësit, dhe jo vetëm.

TAP gjatë Studimit Përdor Helikopter për të Minimizuar Ndikimin ndaj Ambientit

TAP gjatë Studimit Përdor Helikopter për të Minimizuar Ndikimin ndaj Ambientit

16 janar 2017

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) përdori një helikopter për të ulur ndikimin mbi makian mesdhetare, pyllin që gjendet kryesisht përgjatë bregdetit në jug të Italisë.