Skip to main content

Kthehu pas

TAP i Bashkohet Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut

14 qershor 2017

Tiranë, Shqipëri. Ekipet që punojnë për TAP në Shqipëri, duke përfshirë edhe kontraktorët dhe nënkontraktorët, po dhurojnë vullnetarisht gjak në kuadër të Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut (14 qershorit). Gjaku i dhuruar do të përdoret për rastet e emergjencave në Spitalin Rajonal të Korçës dhe spitalet e tjera pranë gjurmës së gazsjellësit.

 

Punonjës të TAP, Spiecapag, Renco-Terna, AVIS dhe shumë kontraktorëve dhe nënkontraktorëve të tjerë i janë përgjigjur kësaj nisme. Dhurimi i gjakut nisi në kampin e Floqit, në Korçë dhe po zhvillohet në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar duke u ndjekur nga mjekët.

Majlinda Mishaxhiu, Eksperte për Shëndetin dhe Sigurinë Teknike në TAP, u shpreh se: “Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut është një thirrje për të drejtuar vëmendjen tek ata që kanë më shumë nevojë për gjak. Është shumë e rëndësishme që të tregojmë solidaritet me personat që kanë nevoje të vazhdueshme për gjak dhe të tjerë që i duhet në një rast emergjence.”

Dhurimi i gjakut është i rëndësishëm për qendrat shëndetësore, sidomos gjatë verës, pasi numri i aksidenteve është më i lartë ndërsa talasemikët vazhdimisht janë në nevojë. Stafi i TAP dhe punonjësit e kontraktorëve vijojnë të dhurojnë gjak edhe në javët e muajt në vazhdim dhënë kontributin e tyre konkret për të ndihmuar qendrat shëndetësore përgjatë gjurmës së gazsjellësit.

Nevojat e Shqipërisë për gjak janë afërsisht 20 dhurime gjaku për 1000 banorë.