Skip to main content

2018 Histori mbi TAP-in

Çdo ditë TAP-i dhe kontraktorët e tij përfshihen nga qindra komunitete vendore përgjatë gjurmës së gazsjellësit në Greqi, Shqipëri dhe Itali. Dëshirojmë të ndajmë me ju disa nga raportet për punën në terren dhe t’ju themi diçka për përballjet tona me njerëzit që takojmë. 

 

TAP Mbështet Zhvillimin e Turizmit dhe Bujqësisë në Skrapar

TAP Mbështet Zhvillimin e Turizmit dhe Bujqësisë në Skrapar

17 maj 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) ka mbështetur dhe ka marrë pjesë në hapjen e stinës së turizmit dhe panairin e produkteve agro - bujqësore që u organizua me datë 9 Maj 2018 në Skrapar.

Përfundon Segmenti i Parë i Mikro-Tunelit të TAP në Çorovodë

Përfundon Segmenti i Parë i Mikro-Tunelit të TAP në Çorovodë

3 maj 2018

TAP përfundoi me sukses hapjen e segmentit të parë të mikro-tunelit në Skrapar. Tuneli shmang kalimin përmes luginës së Osumit dhe kryqëzimin me një rrugë të sapo-ndërtuar.

TAP ka Nisur Rehabilitimin e Rrugës Bilisht-Vishocicë

TAP ka Nisur Rehabilitimin e Rrugës Bilisht-Vishocicë

20 prill 2018

Rruga do të ndihmojë lidhjen e fermerëve të kësaj zone me tregjet e Bilishtit dhe Korçës më lehtë, më shpejt dhe më të sigurt.

TAP Fillon Asfaltimin e 8.5 km Rrugë në Fier

TAP Fillon Asfaltimin e 8.5 km Rrugë në Fier

10 prill 2018

Rruga përdoret nga banorët e më shumë se 14 fshatrave. Përveç banorëve kjo rrugë do të lehtësojë lëvizjen e turistëve drejt Parkut Arkeologjik të Apolonisë dhe plazheve të Semanit dhe Darzezës.

Takim Me Nxënësit mbi Sigurinë Rrugore

Takim Me Nxënësit mbi Sigurinë Rrugore

6 prill 2018

Gjatë muajit Mars, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) në bashkëpunim me Policinë Rrugore dhe Drejtoritë Arsimore Rajonale nisi një tjetër fushatë ndërgjegjësimi mbi sigurinë rrugore. “Jeta vlen më shumë sesa një moment” ishte mesazhi i fushatës ndërgjegjësuese ku morën pjesë më shumë se 1’000 nxënës.

5,000 Vite Histori Dalin në Dritë gjatë Gërmimeve në Trakë

5,000 Vite Histori Dalin në Dritë gjatë Gërmimeve në Trakë

27 mars 2018

Trakë, Greqi. Gjatë gërmimeve për ndërtimin e Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) AG në Trakë, dolën në dritë gjetje të rëndësishme arkeologjike nga periudha e Neolitit (mijëvjeçari i katërt para erës sonë) deri në periudhën pas Bizantine. Kjo u vërtetua nga gjetjet e arkeologëve të punësuar në zonë nga projekti dhe të monitoruar nga Entet vendore të Antikitetit (të Evros, Rodopit, dhe Ksanthit), si dhe nga Ministria e Kulturës dhe Sportit.

11 Zyrtarë Qeveritarë Vizitojnë Kantieret e Ndërtimit të TAP në Çorovodë

11 Zyrtarë Qeveritarë Vizitojnë Kantieret e Ndërtimit të TAP në Çorovodë

22 mars 2018

Përfaqësues të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, Entit Rregullator të Energjisë së Shqipërisë, Albgaz dhe Shërbimit Gjeologjik Shqiptar patën mundësinë të shohin personalisht punimet dhe ecurinë e ndërtimit të TAP-it.

TAP Pajis Ekipet e Punës me Barela të Ndihmës së Parë

TAP Pajis Ekipet e Punës me Barela të Ndihmës së Parë

20 mars 2018

Kjo na lejoi të mbështesnim operacionet e shpëtimit të një furgoni të përfshirë në një aksident. Mjekët dhe ambulancat tona transportuan të lënduarit në spital dhe ndihmuan në rimëkëmbjen e furgonit...