Skip to main content

Kthehu pas

Ministria e Kulturës Viziton Sitet Arkeologjike të TAP

01 gusht 2018

Më 26 Korrik 2018, Ministria e Kulturës, Mirela Kumbaro, e shoqëruar nga Menaxheri i Përkohshëm i TAP për Shqipërinë, Michele Mario Elia, vizitoi dy nga sitet arkeologjike përgjatë gjurmës së TAP-it, ku TAP po kryen aktualisht punime gërmimi.

 

Ministria Kumbaro pa disa nga zbulimet arkeologjike, të tilla si mbetjet e një fshati të epokës neolitike; Varret e Epokës së Hekurit me aksesorë qeramikë dhe zbukurime personale. Të gjitha këto mund të konsiderohen gjetje të rëndësishme për zonën dhe rajonin.

Gjatë vizitës, Ministria pa nga afër standardet e larta dhe protokollet që TAP dhe kontraktori i tij aplikojnë për gërmimet arkeologjike dhe për shpëtimin dhe ruajtjen e gjetjeve arkeologjike.

Në fund të vizitës, Ministria Kumbaro përgëzoi të gjithë arkeologët për punën e tyre dhe theksoi se TAP është një shembull i shkëlqyer se si projektet madhore të infrastrukturës dhe trashëgimia kulturore mund të punojnë së bashku.